Hotels Berlijn http://hotels-berlijn.be Overnachting in Berlijn Tue, 18 Aug 2020 20:28:39 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.18 Holiday Inn Express Berlin City Centre http://hotels-berlijn.be/hotels/holiday-inn-express-berlin-city-centre/ http://hotels-berlijn.be/hotels/holiday-inn-express-berlin-city-centre/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:42:10 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=24 Het hotel Holiday Inn Express Berlin City Centre bevindt zich in het centrum van Berlijn. Alle kamers in het hotel beschikken over airconditioning. Tevens beschikt het hotel over een heerlijk ontbijtbuffet en een uitstekende verbinding met het openbaar vervoer. Het hotel bevindt zich op circa 10 minuten lopen van de Postdamer Platz en Checkpoint Charlie.

Iedere kamer beschikt over een moderne badkamer. Ook kan iedere gast van het hotel gebruik maken van de koffie- en theevoorziening op haar kamer.

Op iedere kamer kunt u internetten via de vaste kabel. Gratis WIFI is echter alleen beschikbaar in het businesscentrum van het hotel.

Bij mooi weer wordt er een gevarieerd ontbijtbuffet geserveerd door het hotel. U kunt lekker in de zon van uw ontbijt genieten.

Op slechts 400 meter van het hotel ligt de bushalte Anhalter Bahnhof en het treinstation.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-berlijn.be/hotels/holiday-inn-express-berlin-city-centre/feed/ 0
Leonardo Royal Hotel Berlin http://hotels-berlijn.be/hotels/leonardo-royal-hotel-berlin/ http://hotels-berlijn.be/hotels/leonardo-royal-hotel-berlin/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:41:39 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=22 Het viersterrenhotel Leonardo Royal Hotel Berlin bevindt zich in het district Mitte in het centrum van Berlijn. Het hotel beschikt op haar bovenste verdieping over een spa en een fantastische fitnessruimte. Het hotel ligt op slechts 10 minuten lopen van het Alexanderplatz en het conferentiecentrum BCC.

Het hotel opende in Augustus 2009 haar deuren. De chique kamers en suites van het hotel beschikken over een art-decostijl.

Tevens beschikt iedere kamer over een airconditioning, een minibar, een bureau voor haar zakelijke bezoekers, een flatscreen televisie en een kluis voor de waardevolle spullen.

Vanuit de bovenste verdieping waar zich een spa en een fitnessruimte bevinden heeft u een geweldig uitzicht over de stad. U kunt vanuit deze verdieping ook de beroemde tv-toren bezichtigen.

Op de stoep van het hotel stoppen zowel bussen als trams, het is dus zeer makkelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer. U bevindt zich hier midden in de levendige buurten van Berlijn, Prenzlauer Berg en Friedrickshain.

Het hotel beschikt tevens over een chique restaurant met een prachtige bar waar u tot laat in de avond kunt genieten.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-berlijn.be/hotels/leonardo-royal-hotel-berlin/feed/ 0
Hotel Palace Berlin http://hotels-berlijn.be/hotels/hotel-palace-berlin/ http://hotels-berlijn.be/hotels/hotel-palace-berlin/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:41:16 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=20 Het prachtige Hotel Palace Berlin beschikt over een toprestaurant, een jacuzzi en een heerlijk zwembad voor haar gasten. Het hotel bevindt zich tegenover de dierentuin in Berlijn, en binnen 4 minuten lopen bent u bij de Gedächtniskirche en het winkelgebied Kurfürstendamm.

Het hotel beschikt over erg grote kamers, zo is de oppervlakte van een kamer minimaal 22 vierkante meter.
Iedere kamer is voorzien van eigen badjassen, een kluisje voor de waardevolle spullen en een eigen koffie- en theefaciliteit.

Het Hotel Place Berlin beschikt tevens over een bar waar u kunt ontspannen onder het genot van een drankje. Tevens speelt daar iedere avond een pianist voor de bezoekers van het hotel. Tevens beschikt het hotel over een ontbijtzaal met een prachtig uitzicht op de dierentuin van Berlijn. Ook voor creatieve gerechten kunt u terecht in dit hotel. In het hotel bevindt zich namelijk een restaurant, First Floor met een Michelinster.

Ook beschikt het hotel over een eigen fitnessruimte en een wellnesscentrum met daarin een sauna, een massageruimte en een persoonlijke instructeur. Tevens kunt u bij de receptie fietsen huren, zodat u heerlijk een dagje door de stad kunt fietsen.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-berlijn.be/hotels/hotel-palace-berlin/feed/ 0
Kempinski Bristol Hotel Berlin http://hotels-berlijn.be/hotels/kempinski-bristol-hotel-berlin/ http://hotels-berlijn.be/hotels/kempinski-bristol-hotel-berlin/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:40:45 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=18 Het vijfsterrenhotel Kempinski Hotel Bristol Berlin gelegen aan de beroemde winkelboulevard Kurfürstendamm biedt haar gasten prachtige grote kamers, een heerlijk binnenzwembad en is er een perfecte verbinding met het openbaar vervoer vanuit het hotel. Het hotel bevindt zich tevens op een afstand van 600 meter van de Gedächtniskirche.

Alle kamer in het Kempinski Hotel Bristol Berlin beschikken over een prachtige moderne badkamer, comfortabele bedden en u kunt tevens alle internationale tv-kanalen bekijken. Tevens kunt u voor een kleine vergoeding gebruik maken van WIFI in het hotel.

In het ultramoderne restaurant van het Kempinski Hotel Bristol Berlin kunt u iedere avond aanschuiven voor internationale gerechten. Het restaurant biedt haar gasten een groot assortiment dranken. Ook kunt u voor een eenvoudige maaltijd aanschuiven.

Het hotel beschikt over diverse moderne faciliteiten zoals een binnenzwembad, een sauna, een stoombad en een grote fitnessruimte. Ook kunt u genieten van een heerlijke massage.

Tevens kunt u vanuit het hotel gemakkelijk naar het dichtbij gelegen metrostation Uhlandstraße.

Hotel informatie Hotel boeken Hotel ligging
]]>
http://hotels-berlijn.be/hotels/kempinski-bristol-hotel-berlin/feed/ 0
Egyptisch museum http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/egyptisch-museum/ http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/egyptisch-museum/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:38:20 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=13 Een van de populairste musea in Berlijn is het Egyptisch Museum. Het museum bezit een verzameling kunstwerken uit het oude Egypte. Een van de belangrijkste is Nefertite, het museum bezit hiervan het originele werk. Het kunstwerk is meer dan 3000 jaar oud en werd rond 1900 opgegraven door een paar Duitse archeologen.

Helaas heeft het Egyptisch Museum het zwaar gehad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Veel kunstwerken gingen verloren maar het Nefertite kon gered worden. Het kunstwerk werd beschermd in een zoutmijn waardoor het instant bleef. Helaas moesten de werken uit het museum opgesplitst worden. Het gedeelte van Oost-Berlijn ging naar het Bodemuseum en het gedeelte van West-Berlijn ging naar het Slot Charlottenburg.

Na de hereniging tussen Oost en West werd besloten de verzameling weer samen te voegen. Het originele gebouw van het Egyptisch Museum werd grondig gerestaureerd. En vanaf 2009 kon men de kunstwerken al weer bewonderen.

]]>
http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/egyptisch-museum/feed/ 0
Ondergronds Berlijn http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/ondergronds-berlijn/ http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/ondergronds-berlijn/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:37:53 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=11 Wanneer u in Berlijn loopt bevinden zich onder de grond niet alleen metrolijnen, metrostations en het riool. Er bevinden zich ook bunkers, tunnels, cellen en zelfs klinieken. Deze ondergrondse wereld is gemaakt door de Oost-Berlijners. Tegenwoordig worden daar enkel nog rondleidingen gegeven. Ook gebruikt met bunkers als museau. Zo hebben de Duitsers het metrostation Gesundsbrunnen ingericht als het Museum van het de Berlijnse Ondergrond. Echter worden de rondleidingen alleen in het weekend gegeven doordat de medewerkers van deze rondleiding op vrijwillige basis werken.

In de ondergrondse wereld van Berlijn kun je verschillende rondleidingen volgen, zo zijn er rondleidingen voor kinderen en scholen. Erg leuk is dat bij deze rondleidingen de lichten in het ondergrondse gangenstelsel uitgaan. De kinderen krijgen uiteraard een zaklamp mee om de weg te vinden. Ook kunt u het zenuwcentrum van de voormalige buizenpost in Berlijn zien. Dit is weliswaar niet onder de grond maar toch interessant.

]]>
http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/ondergronds-berlijn/feed/ 0
Holocaust gedenkteken http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/holocaust-gedenkteken/ http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/holocaust-gedenkteken/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:37:40 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=9 Tegenwoordig is een van de meest omstreden momentmunten het gedenkteken voor de slachtoffers van de Holocaust. Het moment heeft een oppervlakte van maar liefst 19 000 m² en 2700 betonblokken met een hoogte die oploopt van 20 centimeter tot 4,5 meter. Tussen die rijen kunt u lopen, hier zijn smalle paden aangelegd. Peter Eisenmann, de ontwerper wil door de smalle paden en golvende blokken de bezoekers het gevoel van een Jood tijdens het naziregime geven. Aan alle kanten is het monument toegankelijk, er is geen officiële ingang. Er is zelfs geen centrum en samen. U zult dus nooit iemand tegenkomen die vanuit een andere ingang naar binnen is gekomen. Iedere bezoekers maakt het dus zelf mee.

Onder het monument vindt u een centrum waar u informatie kunt vinden en u zich in kunt schrijven voor een rondleiding. Deze wordt ik vele talen gegeven, waaronder onze taal, het Nederlands. Ook kunt u veel informatie vinden over de Duitse geschiedenis in het Joods Museum.

]]>
http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/holocaust-gedenkteken/feed/ 0
Reichtag http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/reichtag/ http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/reichtag/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:36:42 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=7 De nieuwe hoofdstad van het herenigde Duitland werd Berlijn, dit tot groot ongenoegen van de inwoners van Bonn. Ook gaat het Duitse parlement de Rijksdag opnieuw de zetel. Het gebouw was al vanaf 1894 maar in 1933, bijna veertig jaar later werd de vergaderzaal totaal verwoest door een grote brand. Even later werd de Nederlander Marinus van der Lubbe gearresteerd en even later heeft hij zelfs bekend. Toch weet men niet of ze dit moesten geloven, veel dachten dat de Nazi’s achter deze brand zouden zitten want dit zou goed van pas komen. Ook Adolf Hitler kwam deze brand goed van pas, hierdoor kon hij de noodtoestand uitroepen en daarmee verstevigde hij zijn greep op het land.

De Rijksdag werd in de jaren zestig al een beetje gerestaureerd, maar na de hereniging werd het gebouw pas echt onder handen genomen. Alles werd op de schop genomen, alleen historische details bleven bewaard. De Rijksdag is volgens velen erg mooi gerestaureerd, zo passen e oude elementen perfect bij de moderne elementen.

]]>
http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/reichtag/feed/ 0
Berlijnse Muur http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/berlijnse-muur/ http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/berlijnse-muur/#respond Thu, 18 Nov 2010 13:35:57 +0000 http://www.hotels-berlijn.be/?p=5 Jaren lang was de Berlijnse Muur de scheiding tussen het communistische oosten en het kapitalistische westen van de stad. Na de val van de Berlijnse Muur in 1989 is er nog maar een klein deel van de muur overgebleven. Toch kunt u zien waar de muur heeft gelopen, op de weg zijn speciaal voor de geïnteresseerden klinkers aangelegd.

Op 9 November 1989 kwam de muur eindelijk ten val, men kon eindelijk zonder problemen van oost naar west Berlijn reizen. Vrijwel twee jaar na de symbolische val is de muur bijna volledig afgebroken. Men kan enkel nog kleine stukken van de muur zien als herinnering. Wel zijn er brokstukken van de muur beschikbaar als souvenir.

In 1962 is het Museum Haus am Checkpoint Charlie speciaal opgericht voor de muur. Hoe fantasierijk de Oost-Berlijners waren bij hun ontsnappingspogingen valt goed te zien. U kunt er objecten zien die gebruikt werden tijdens de vluchtpogingen.

]]>
http://hotels-berlijn.be/bezienswaardigheden/berlijnse-muur/feed/ 0